SPGR - Strateški plan gospodarskog razvoja
Gospodarska zona - Pregrada


ODGOVOR GRADSKOG POGLAVARSTVA NA NAPADE IZ SDP-a
20.12.2007.

Gradonačelnica grada Pregrade

Na web stranicama Foruma mladih SDP-a i pregrada-info objavljen je tekst „SDP Pregrada: Tko ugrožava živote članova Poglavarstva?" (u privitku), zbog, kako kažu „zatvaranja prostora Doma kulture kojeg je koristila udruga mladih ZEFRA". Malo novinarski preuređen ovaj tekst objavljen je u dnevnom tisku „Večernji list" u četvrtak 20. prosinca 2007. godine.

Radi se zapravo o reakciji na odgovor Gradskog poglavarstva Uredu za ljudska prava pri Vladi RH zbog prijave udruge ZEFRA da su im prekršena ljudska prava (u privitku), nakon što je Gradsko poglavarstvo, zbog sigurnosno-tehničkih razloga i nezakonitog rada udruge u tom prostoru (nakon prijave policije o nasilju u tom prostoru u noći sa 17. na 18. ožujka 2007.), zatvorilo bivši disko.

Povodom teksta koji potpisuje SDP Pregrada, Poglavarstvo Grada Pregrade daje slijedeće priopćenje:

Tekst na koji se SDP Pregrada poziva službeni je dopis kojim se Gradsko Poglavarstvo očitovalo na predstavku udruge „ZEFRA" poslanom Uredu za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, a isti je u cijelosti objavljen na službenim stranicama grada.

U tom dopisu kronološki su pobrojane činjenice i događanja vezana uz odnose s navedenom udrugom. S obzirom da SDP Pregrada opetovano putem ovog medija iznosi neistine, dužni smo reagirati iako svjesni činjenice da upravo tako pogodujemo jasnim namjerama da pažnju javnosti odvlačimo s mnogo važnijih tema.

Podsjećamo da je Poglavarstvo vrlo otvoreno i iskreno ušlo u suradnju s udrugom „Zefra" i dalo joj potporu, a da mu pritom nikako i nikada nije bilo važno jesu li članovi udruge i članovi koje stranke, iako je razvidno da rukovodeće uloge u „Zefri „ nose osobe iz SDP-a. Međutim, dogovorena suradnja se zanemaruje i zloupotrebljava te se mladima nezakonito prodaje alkohol i realiziraju se nedopuštene aktivnosti (poput koncerata, disko večeri, kockanja, piratskog prikazivanja filmova i sl, ) u prostoru koji ne udovoljava ni minimalnim sigurnosnim uvjetima. Pritom se minorizira slučaj nasilja odnosno teškog tjelesnog ozljeđivanja jednog od sudionika navedenih događanja, a što je zapravo tema o kojoj treba voditi računa u svim odgovornim strukturama. Uz to, treba reći da Poglavarstvo u potpunosti daje potporu mladim ljudima u ostvarivanju njihovih potreba za zabavom i stoga je pitanje zašto se odbijaju ponuđeni im prostori koji bi za tu namjenu bili pogodni (prostori u gradu ili prostor kafića „Nec").

Da Grad vodi računa o mladima vidljivo je iz Programa koji ostvaruje (otvorenje Osnovne i srednje glazbene škole, proširenje programa i prostora srednje škole, aktivnosti za otvaranje Visoke zdravstvene škole, izgradnja đačkog doma, donošenje Programa za mlade, dobivanje statusa Grada prijatelja djece, ishođenje građevinske dozvole i projektne dokumentacije za izgradnju PŠ Stipernice i dogradnju centralne škole u Pregradi, izrada troškovnika i priprema za uređenje prostora za rad svih udruga, potpora stanogradnji, uređenje školskih igrališta i dr.). Upravo zato, neprihvatljiva mu je retorika koju nameće SDP Pregrada kao i skretanje pozornosti s ovih tema na politikanstvo, dok za isto okrivljuje Grad. Stoga smatramo da nije potrebno čitateljima ukazivati na težinu i značaj iznošenja neistina kao i negativističkog i huškačkog izražavanja.

Poglavarstvo Grada Pregrade (koalicija HDZ i HSS) ima program za čiju realizaciju odgovara Gradskome vijeću kao i svim građanima Pregrade. Nema sumnje da je vrijednost istoga prepoznata što potvrđuje i pobjeda na prošlim izborima. Ostaje nam činiti sve kako bi se Pregrada razvila u grad poželjan za život čovjeka 21. stoljeća. U takvom gradu je moguće zaposlenje, obrazovanje, zabava kao i ispunjenje drugih potreba. Najveća vrijednost toga je što ljudi, pa tako i mladi ljudi, imaju mogućnost izbora. Ne sumnjamo u izbore mladih u Pregradi.

S iskrenim i dubokim poštovanjem, članovi Poglavarstva Grada Pregrade i Gradonačelnica.

GRADSKO POGLAVARSTVO:
1. mr.sc. VILMICA KAPAC, predsjednica, v.r.

2. STJEPAN HRŠAK, dopredsjednik, v.r.

3. MILAN BURIĆ, član, v.r.

4. MARIJAN HOHNJEC, član, v.r.

5. ROMICA HRESTAK, član v.r.


PRILOZI UZ TEKST:


Priopćenje GO SDP Pregrada


Očitovanje Gradskog poglavarstva na predstavku ZEFRE

(07.07.'08) Nova web stranica grada Pregrade
(20.12.'07) ODGOVOR GRADSKOG POGLAVARSTVA NA NAPADE IZ SDP-a
(20.12.'07) RANG LISTE STUDENATA I UČENIKA ZA STIPENDIJE
(23.11.'07) RADNO VRIJEME MUZEJA GRADA PREGRADE
(30.09.'07) OTVORENA KUŠAONICA VINA I MEDA U PREGRADI
(26.09.'07) BRANJE GROJZDJA U PREGRADI
(26.09.'07) ASFALTIRANJE ULICA I NERAZVRSTANIH CESTA
(12.09.'07) GRAĐANSKI SAT U PREGRADI
(10.09.'07) PROSLAVLJENA ZLATNA MISA U PREGRADI
(04.09.'07) PREZENTACIJA IDEJNOG RJEŠENJA TRGA GOSPE KUNAGORSKE

Stranica:
1 2 3 4 > >>


Čemu bi Grad trebao dati prioritetGrad Krapina
Matija Gubec

Posjetitelja ukupno: 962078, jučer: 252,
danas: 205, trenutno: 17

© 2002-2007 &
Sva prava pridržana / All rights reserved